Přejít na článek: Lodičky štěstí na podporu Dětského domova Tachov
Zrušit hledání

Lodičky štěstí na podporu Dětského domova Tachov

Adventní neděle 11. prosince se nesla v duchu sounáležitosti a pomoci. Tachované se sešli již podruhé k Vypouštění lodiček štěstí, jehož výtěžek putuje na podporu Dětského domova Tachov.

Že v Tachově umíme táhnout za jeden provoz a pomoci dobré věci se již podruhé povedlo názorně ukázat na akci Vypouštení lodiček štěstí, kterou pořádá MKS Tachov ve spolupráci s tachovskou firmou České svíčky a sborem tachovských dobrovolných hasičů. Svou účastí přispěl také Dětský domov Tachov. Jeho folklorní sbor Tachovský Kolowrátek vytvářel živým hudebním vystoupením tu správnou adventní atmosféru.

Zástupy Tachovanů se začaly scházet v Rokycanově ulici pod zámeckými hradbami již před 17.00, kdy celá akce začínala. Nesmělo chybět občerstvení s točeným tachovským pivem, svařákem a dalšími nápoji a drobným jídlem. Prostory pro sbor Tachovský Kolowrátek a stánek s prodejem lodiček poskytla restaurace River. Ačkoliv bylo znatelně pod nulou a drobně sněžilo, sešlo se na břehu řeky Mže několik stovek lidí, kteří se rozhodli podpořit tachovský dětský domov.

Mezi návštěvníky nechyběla se svou rodinou ani místostarostka Vendula Machová (Volím Tachov), která událost okomentovala: "Jsem nadšená, kolik Tachovských se tu dnes sešlo. Je nádherné, jak se umíme spojit pro dobrou věc a vyměnit teplo adventního domova za mráz tady na ulici. Věřím, že peníze, které se zde vyberou pomohou i v dětském domově ke krásné vánoční atmosféře."

Lodičku štěstí přišel vypustit také místostarosta Jan Straka (Za lepší Tachov): "Jsem rád, že je v Tachově každý víkend kam vyrazit a Tachováci se v adventním čase mají kde potkávat. Byla to pěkná podívaná. Děkuji všem, kdo se zapojili do přípravy a přispěli na dobrou věc."

Lodičky štěstí byly k zakoupení za dobrovolný příspěvek. Minimální hodnota příspěvku byla 50 korun a veškeré vybrané peníze putovaly Dětskému domovu Tachov. Svíčky pro tuto událost poskytl spolupořadatel Marek Morgenstein a jeho firma České svíčky.

Petra Tikalová za pořádající MKS Tachov uvedla: "Vypouštění lodiček nemá široko daleko žádnou obdobu a jsem moc ráda, že to je právě Tachov, kde se něco takového pořádá. Není to ale organizačně úplně jednoduché. Vše je nutné plánovat předem a nechat si schválit Povodím Vltavy. Všechny lodičky je také nutné na konci plavby vylovit. Za to, že žádná nezůstane ve vodě, děkujeme tachovským dobrovolným hasičům, kteří tu dnes tráví večer v ledové vodě."

Charitativní akce Vypouštění lodiček štěstí vynesla krásných 22 650 Kč. Ředitel dětského domova Zdeněk Kropáč uvedl: "Podpory od veřejnosti si moc vážíme. Vybrané peníze využijeme na podporu volnočasových aktivit našich dětí, na které se nám z běžných provozních prostředků nedostává."

Aktuality

Přejít na hlavní navigaciPřejít na začátek článeku: Lodičky štěstí na podporu Dětského domova Tachov
MUNIPOLIS
Novinky z úřadu přímo
do vašeho telefonu